Sau cum sa petreci in mod placut o dimineata de duminica! De cativa ani, am facut cunostiinta cu bucataria chinezeasca, sau mai bine zis, cu ceea ce numim noi in Europa mancare chinezeasca. Am mai si vizitat restaurante chinezesti,( e o oferta debordanta de astfel localuri) si trebuie sa recunosc ca aceasta bucatarie imi este destul de simpatica.
Combinatia de dulce-acru, felul in care se pregateste rata, legumele, diferitele arome caracteristice...ma inspira. Si ceea ce definitiv imi place, este usurinta cu care se pot realiza diferite feluri delicioase, in wok, intr-un timp record. Nu pot totusi pretinde ca stiu gati chinezeste, de aceea titlul ales...
Am fost cam obosita la acest sfarsit de saptamana, nu prea am avut chef sa stau mult langa oale, si dupa ce am facut un sumar inventar al produselor din frigider si al condimentelor, am optat pentru aceasta varianta:
Dimineata, in timp ce se facea cafeaua, am pus la marinat, intr-un sos de soia, cu un varf de cutit de Sambal Oelek, un varf de cutit de Sambal Manis, o lingurita de pasta rosie de curry si doua lingurite de ulei de sesam , cam 500 de grame de carne de curcan taiata fidea in prealabil.
Apoi mi-am luat cafeaua, si m-am dedicat unor activitati mai placute: mi-am verificat e-mailurile, am dat o raita prin blogurile prietenelor, am ascultat un pic de muzica....
Dupa o vreme, am taiat, tot fidea, ceva legume, un praz, o ceapa verde, un ardei, niste varza de China, un morcov. Am infierbantat o lingurita de ulei de soia intr-o tigaie si am invartit legumele taiate marunt pana s-au inmuiat nitel, dar nu prea tare...le-am stins cu doua linguri de sos de soia, le-am scos , le-am pus deoparte la cald si iar am mai facut altceva.
Am mai rasfoit o revista...
Cand s-a apropiat ora de masa, am fript la foc iute carnea marinata, am fiert conform instructiunilor un pachet de paste cu oua chinezesti, am amestecat totul, am ras deasupra un pic de ghimbir si gata, dragii mei musafiri de duminica erau in fata usii.