Putem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai multa si pun in punga, la congelator. O scot atunci cand am nevoie sa o gatesc.
In uleiul incins, punem la calit ceapa pana devine translucida. Adaugam pulpele dezosate, pe care le-am spalat si scurs si le-am taiat in jumatati. Amestecam usor pana pulpele isi schimba culoarea. Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, apa calda cat sa cuprinda carnea, sare, piper, cimbru, foi de dafin si dam cateva clocote. Tragem intr-o tigaie uscata, baconul taiat fasii pana incepe sa se rumeneasca usor. Punem fasolea rosie in sos, adaugam baconul cu grasimea lasata si dam vasul la cuptor pana sosul scade si se leaga. Presaram marar verde cand este gata si mai lasam 1-2 minute.