Fasolea uscata este buna sub orice forma si la orice masa.
Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.
dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape.
Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta.
Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.
Se adauga vegeta, boiaua si piper.
Cand devine sticloasa se pune carnea de pe ciolan taiata bucati potrivite, ardeiul si morcovii curatati si taiati rondele.
Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.
Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, se potriveste de zeama si se mai fierbe 15-20 minute.
Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.
Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi. Se poate pune in farfurie si putin ulei de masline deasupra pentru "luciu".
Pofta Buna!