Mancare de dovlecei cu piept de pui

de susu in Pui, 3 Dec 2010 | 20601 vizualizari

 

Obisnuiesc sa fac des aceasta mancarica in perioada de vara, este delicioasa si se poate face foarte bine si fara carne. Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 kg de rosii bine coapte
  • 1 piept de pui
  • Cativa catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • Condimente dupa gust
  • Smantana sau sana
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu piept de pui:

Pieptul spalat si sters l-am condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider. Am taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului (puteti sa-i taiati si rondele subtiri sau sa-i dati prin razatoare). Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand : ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul. Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust (curry, vegeta sau sare, piper, boia sau alte condimente) Nu am pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine. Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

tanyapatap 1

04.12.2010, 15:49

super..

Heloise 1

25.10.2012, 19:46

Incerc si eu in seara asta. Va spun maine cum a iesit.

Heloise 1

02.11.2012, 16:16

Este delicioasa. Eu nu am avut rosii proaspete, am pus niste pasta de rosii si supa de pui.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume la cuptor