O reteta inspirata de la cumnatica mea, Alis, careia ii multumesc mult pt ca mi-a prezentat aceasta reteta cu cartofi, absolut delicioasa! Reteta ei era cu carnati trandafir, dar eu am facut-o cu carne de porc.
V-o recomand din toata inima!
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu o lingurita sare. Intre timp, carnea de porc se taie in bucatele mai groase si se prajeste intr-o tigaie teflonata, ca si gratarele. Cat timp ea se prajeste, tocati ceapa si ardeii si puneti-i la calit in putin ulei, la foc slab. Cand legumele sunt calite, adaugati carnea si condimentati. Cartofii nu se lasa la fiert mai mult de 15 minute, ca sa nu se imprastie dupa aceea. Se storc de apa si se pun in oala cu legumele si carnea. Se amesteca toate cu grija si se lasa la foc mic in continuare
Daca e nevoie, mai adugati apa. Dupa aproximativ 10 minute opriti focul. Se serveste cu patrunjel, dupa preferinta.Foarte bun!