Am citit reteta Taktouka -salata marocana la RODIMUR si am ramas cu gandul la ea. Cand am avut un pic de timp, am scos ardeii kapia din congelator si am preparat varianta mea, deoarece nu aveam toate condimentele folosite la reteta sus mentionata. Eu sunt multumita de ce a iesit.
Se coace ardeiul kapia, se curata de coaja si de seminte. Se taie bucati potrivite ca marine, dupa preferinta.
Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este putin incins, se adauga rosiile din conserva. Se tin pe foc si se amesteca pana rosiile scad putin.
Se adauga usturoiul tait in feliute mici si se mai amesteca in compozitie.
Se pune ardeiul kapia peste rosii si se mai amesteca pana se intrepatrund aromele rosiilor, ardeiului si al usturoiului.
Se adauga foarte putina nucsoara ( ca un fir de praf ) si chimionul.
Se amesteca si se mai lasa putin pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.
La final se presara sare dupa gust si maghiran verde taiat marunt.
1
Se poate folosi si alte condimente, dupa preferinta.