De multa vreme imi propusesem sa fac maia pentru a face paine de casa, dar abia acum am reusit
Ziua 1: Amestecam intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore.
Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa calduta si amestecam bine. Lasam din nou la loc caldut (cca25 grade C pentru 24 ore).
Ziua 3: Mai adaugam 200 gr faina de secara si 200 ml apa calduta, amestecam si le pastram in aceleasi conditii pentru 24 ore ca in ziua 2. Acum maiaua noastra va trebui sa fie suficient de acra. Daca nu este o mai lasam la cald o zi.
Din acest moment maiaua poate fi folosita la paine. Poate fi pastrata la frigider pentru 2 saptamani, dar se poate pastra si in congelator. Se va activa cand va fi scoasa la caldura, aer.