Madlena lui Proust

de oana_d in Prajituri, 4 Apr 2013 | 4774 vizualizari

 

Din nou o reteta din carnetelul meu cel de demult.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 250 g zahar (200+50),
  • 150 g unt,
  • 100 g untura de porc (din comert, arata ca si un pachet de unt),
  • 300 g faina,
  • 100 ml lapte,
  • un pachetel de praf de copt,
  • un pachetel de zahar vanilat,
  • cca 1 kg de caise fara samburi.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlena lui Proust:

Mai intai am separat ouale si am mixat albusurile spuma tare. Am dat vasul la rece. Apoi am mixat la viteza 3 galbenusurile cu untul si untura pana s-a omogenizat bine compozitia si a devenit cremoasa, dupa care am adaugat 200 g de zahar si zaharul vanilat si am continuat sa mixez inca cca 3-4 minute sa se dizolve zaharul in aluat. Am adaugat 100 g de faina;  astfel aluatul devine vartos, si am adaugat cca 80-100 de ml de lapte, pt ca altfel aluatul era prea plastic. Am pus si restul de faina, si praful de copt, si am mixat la viteza 1 pana la omogenizarea completa.

Dupa aceea am amestecat usor, de sus in jos, cu o lingura, albusurile spuma in compozitie. A rezultat un aluat mai gros decat la pandispan, pe care l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si pe care a trebuit sa-l nivelez cu dosul lingurii, atat era de ferm. Pe deasupra am pus jumatatile de caise, unele langa altele, iar peste ele am presarat cele 50 de g de zahar ramase.

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mai curand mic decat mediu, cca 50 de minute. Cand a trecut testul scobitorii am stins focul, am scos tava si am lasat sa se racoreasca in tava. Cum intre timp caisele cazusera la fund, am rasturnat prajitura calduta pe un fund din lemn, am portionat si am pudrat, apoi am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlena lui Proust" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal