Macrou prajit cu sos oltenesc

de madi_marin in Peste, 17 Feb 2010 | 9898 vizualizari

 

E foarte bun sosul asta la peste de orice fel....

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de macrou (se poate si alt peste)
  • 2 linguri cu amidon
  • sare
  • piper
  • ulei
Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu sos oltenesc:

Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic, ca sa se poata patrunde bine.

Se prepara sosul : se spala rosiile si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari . E o metoda simpla, la urma ramanand doar coaja curatata bine de miez. Miezul se amesteca cu usturoiul ras si el pe razatoarea cu ochiuri mici, cu sare si o lingura cu ulei.

Se servesc rulourile cu sosul de rosii cu usturoi.

TIPS-URI

1

In sos se pot pune smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu sos oltenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

18.02.2010, 11:37

Si eu sunt fan peste

angelmic 1

18.02.2010, 15:42

Pt mine macroul este pestele preferat! Multumim de reteta!

madi_marin 1

18.02.2010, 16:07

sper sa va placa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii in sos de unt si vin cu ceapa si usturoi