Macrou in sos de rosii

de susu in Peste, 24 Feb 2010 | 10241 vizualizari

 

INGREDIENTE

    2 bucati mari de macrou

    2 cepe mari

    2 capatani de usturoi

    1 cana de vin

    ½ cana de apa

    pasta de rosii dupa gust

    4 felii de lamai

    foi de dafin

    boabe de piper

    condimente pentru peste

    patrunjel verde

    faina    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii:

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata solzisori pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin.

Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

AlinaIpate 1

25.02.2010, 09:07

Mmmmmm! Delicios! Fac si eu reteta asta! Dar la tine mi-a placut aspectul! Eu mai bagam si rondele de morcov! Iar vara fasii de ardei! Intr-adevar bun!

Nicolae 1

25.02.2010, 18:12

am preparat si dar am pus si un pic de otet sa dizolve oasele si un pic de zahar sa nu se acreasca retea mea preferata bravo....super..

luminita20_2006 1

26.02.2010, 20:18

trebuie neapara sa incerc reteta asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi