Sunt o mare amatoare de macaroane...din comoditate, prin "macaroane" inteleg toate tipurile de paste. Pastele sunt o inventie chinezeasca (evident! cum altfel?!). In secolul al 13lea pastele au fost aduse in Italia de catre Marco Polo. Pentru a se ajunge la rezultatele delicioase de astazi, la prepararea pastelor au contribuit: chinezii (cu ideea), italienii (cu secretul ingredientelor), canadienii (cu faina de grau de calitate), iar romanii (cu un stomac de calitate si capacitate maxima)...
gata cu discutia ..let's do it!...
Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 535/portie
Pret aproximativ: 7 ron (pastele) + 4 ron (sunca) + 2 ron (telemea) + 3.5 ron (cascaval) + 5 ron (sucul de rosii) = 21.5 ron
..apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...
...intre timp radem branza, cascavalul si taiem sunca cubulete...
...pregatim sosul: amestecam sucul de rosii cu putin cimbru, busuioc si piper. Verificati de sare...
...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam...luam o oala de 2 l si punem pe fundul acesteia un strat de macaroane, apoi un strat combinat de branza cu cascaval si terminam cu un strat de sunca...repetam actiunea ...apoi adaugam sosul. Deasupra punem un strat de branza cu cascaval...
...bagam la cuptor pentru 10 minute...