Colegele si prietenii mei asteapta in fiecare an ziua de 5 martie cu mare interes, deoarece le pregatesc faimoasa mea varianta de linzer cu visine. Fiindca acum sunteti si voi prietenii mei va transmit virtual cate o feliie si va destanui reteta!
Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie. Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă se întinde şi se aşează într-o tavă tapetată cu unt şi făină sau doar cu foaie de pergament. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, cca. 15 minute, până se albeşte.
Intre timp se prepara gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca un pic. Visinile scurse de zeama se amesteca cu gelatina preparata si migdalele macinate. Umplutura se pune peste foaia coapta. Restul de aluat se sfarama sau rade deasupra prajiturii. Se presara zahar vanilat si se reintroduce prajitura la cuptor ptr cca. 15 minute la foc potrivit.
1
migdalele se pot inlocui cu nuca