Linguine con vongole

de LauraO in Paste, 3 Feb 2011 | 5875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pachet linguine
  • 450 g midii congelate, cu cochilie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi feliati
  • 1-2 chilli uscati
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legatura patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguine con vongole:

Am fiert linguinele (cam 3/4 din pachet) conform instructiunilor de pe ambalaj.  Intr-o tigaie antiaderenta am incins 3 linguri ulei de masline si am calit 4 catei de usturoi feliati si chilli uscat dupa gust timp de 3 minute.                                   

Se adauga 450 g midii congelate (sau proaspete) cu tot cu cochillii si se calesc un minut. Am pus 1 pahar de vin alb demi-sec si am sotat cateva minute pana s-au deschis midiile. Cele care nu s-au deschis le-am aruncat. Am potrivit de sare si piper (nu e nevoie de multa sare, scoicile sunt deja sarate) si pentru extra-savoare am adaugat cateva rosii uscate la soare taiate bucatele.              

Pastele fierte si scurse le-am amestecat cu sosul in tigaie impreuna cu o legatura de patrunjel tocat. Se servesc fierbinti, cu si mai mult patrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguine con vongole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LauraO 1

06.02.2011, 12:34

Multumesc pt primirea claduroasa si pentru sfaturi.

cismaru_nicoleta 1

10.02.2011, 01:16

Mamaaa...Laura...ce-i aici..abia acum vad...cat de bine arataaa

Bya Ralu 1

14.12.2012, 10:43

vongole sunt cele micute,acestea sunt cozze

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu scoici