Limonada cu capsuni

de Rocsi in Bauturi, 8 Mai 2012 | 4978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lamaie
  • 300 gr capsuni proaspete
  • 1 litru apa plata(sau minerala)
  • cuburi de gheata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu capsuni:

Intr-o cratita punem zaharul cu 200 ml apa .
O punem pe foc si o lasam sa dea cateva clocote pentru a se forma siropul.
Lamaie o spalam bine.
Cu un instrument de decojit legume sau cu un cutit micut facem fasii de coaja de lamaie,apoi taiem lamaia in doua si o stoarcem.
Luam siropul de pe foc,adaugam fasiile de coaja de lamaie si zeama stoarsa.
Dam acest sirop la loc racoros pentru a se raci.
Capsunile le spalam,indepartam cozile si le dam prin blender.
Tot in blender,peste capsunile pisate punem siropul si doar 2-3 fasii din coaja de lamaie si le mai amestecam putin.
La urma adaugam apa plata(minerala) ,niste cuburi de gheata si mai dam cateva secunde drumu la blender.
Punem in pahare si savuram din aceasta bunatate de limonada.
Reteta Cristinei ,de unde m-am inspirat ,avea si menta.
Deci daca aveti si menta puneti .

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limonada cu portocale si lamai