Lichior de mentă

de Panacris in Bauturi, 23 Iun 2013 | 17640 vizualizari

 

Un lichior deosebit! Un adevărat medicament, folosit ca digestiv!

 

INGREDIENTE

  • frunze de mentă cca. 500 g,
  • palincă cca. 1000 ml,
  • zahăr 500 g,
  • apă 200 ml,
  • cuișoare 3-4 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de mentă:

Frunzele de mentă se spală, se întroduc într-un recipient de sticlă, se adaugă palinca, se închide ermetic și se lasă la macerat, la soare cca. 2 săptămâni. Se face un sirop de zahăr, aromat cu cuioșoare, peste care se răstoarnă palinca aromată cu mentă, strecurată. Se pune în sticle, se închid eremtic și se depozitează în cămară. Lichiorul de mentă se servește rece în pahare mici. Poate fi consumat ca atare sau la deserturi, cocktail-uri, cafea sau lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

simona72 1

24.06.2013, 16:17

Eu de la piata cris...s-au eventual pe cimpuri am intilnit menta salbatica

epurasha2bb 1

27.06.2013, 19:55

trebuie musai sa fac si eu!

reisnaor_2006 1

18.05.2015, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii