Lichior de cafea

de marcela1979 in Bauturi, 19 Ian 2011 | 5074 vizualizari

 

am vazut reteta pe un site ...si am facut o de revelion

 

INGREDIENTE

  • cafea macinata 125 gr
  • zahar 800 gr
  • apa 3/4  litri
  • zahar vanilat 1 plic
  • zahar cu scortisoara 1 plic
  • alcool 1 litru(votca am pus eu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de cafea:

Se face o cafea tare din cafeaua macinata si apa aproximativ sa fie 1 litru.Intr-un vas se pune 3/4 apa si zaharul si se pun la fiert,se amesteca pana se face un sirop.Se adauga zaharul vanilat,zaharul cu scortisoara si se amesteca.Cand siropul este format se adauga cafeaua strecurata printr-un tifon.Se lasa sa mai dea un clocot dupa care se adauga votca.Se mai da un clocot si se lasa sa se raceasca,apoi se strecoara si se pune in sticle.Se serveste rece cu cuburi de gheata sau fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frappe mentolat