Nu demult am descoperit o minunata carte, scrisa de principesa Margareta; daca nu ati apucat sa o rasfoiti v-o recomand cu drag, e o carte speciala, care contine nu doar povesti culinare ci si povesti cu regi, printi, printese...Astazi va recomand Lemon drizzle cake, un chec cu aroma de lamaie si mac. Delicios!
Ingrediente pentru reteta de Lemon drizzle cake
Preparare Lemon drizzle cake
Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare. Am adaugat coaja rasa de lamaie si am amestecat in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cu macul am incorporat-o in compozitia cu oua.
P.S. Am pus si un praf de sare.
Am amestecat bine. Am turnat aluatul intr-o tava dreptunghiulara, de chec, tapetata cu hartie de copt.
Cat timp a stat prajitura in cuptor (preincalzit, 180 de grade, cca 40 de minute) am pregatit siropul (eu am injumatatit cantitatile pentru sirop): am fiert timp de cateva minute (5-10), la foc mic, apa, zaharul si zeama de lamaie. Imediat ce am scos prajitura din cuptor, am intepat-o cu furculita si am turnat siropul, pe toata suprafata.
Atat siropul cat si prajitura trebuie sa fie fierbinti! Am scos prajitura din tava dupa ce s-a racit, am feliat-o, am pozat-o, am mancat-o...