Legume la cuptor

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2015 | 9031 vizualizari

 

O garnitura simpla si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel rotund
  • 3 cartofi
  • 50 gr parmezan
  • sare
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii feliem felii potrivite ca grosime . 

Dovlecelul il spalam, indepartam extremitatile si feliem felii subtiri . 

Vanata o spalam, indepartam extremitatile, o presaram cu sare si o lasam la scurs. 

Punem o tigaie cu ulei la incins. Cand uleiul s-a incins prajim feliile de vanata, rumenindu-le frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 

Apoi prajim dovlecelul, la fel rumenindu-l pe ambele parti . Scoatem apoi rondelele pe un servet de hartie . 

La urma, prajim feliile de cartof, rumenindu-le pe ambele parti si la fel le scoatem pe un servet de hartie . 

Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele punand un rand cartofi, un rand dovlecel,un rand vanata repetand apoi legumele. 

Presaram parmezan din abundenta si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade .

Se servesc legumele calde .

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Tortilla