Legume la cuptor

de MyFancyCake in Mancaruri de post, 13 Mar 2012 | 22221 vizualizari

 

Servita ca atare este o reteta ideala pentru perioada postului.
Deasemenea poate fi servita ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei, 
  • 300 gr. ciuperci  fierte,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 4 rosii,
  • patrunjel,
  • marar,
  • ulei masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Taiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri.  Adaugam dovleceii peste ceapa si lasam pe foc mic pana ce acestia se inmoaie.

Se unge un vas de yena cu ulei de masline si se aseaza dovleceii intr-un strat subtire.

Peste dovlecei se adauga ciupercile fierte. Daca sunt mai mari se vor taia un 2 sau in 4.

Morcovii se rad si se amesteca cu ardeiul taiat cubulete. Se intind in strat peste dovlecei si ciuperci.

Feliem rosiile si le asezam peste amestecul din tava. Din usturoi facem un mujdei pe care il amestecam cu sarea si piperul si il turnam peste rosii.

Acoperim totul cu verdeturile taiate marunt si dam la cuptor 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]