Legume gratinate

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2012 | 7719 vizualizari

 

Pentru pranz.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 brocolli
  • 1 dovlecel
  • 150 g ciuperci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • cascaval
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate:

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii.

Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare.

Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.

Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam feliile de cartofi.Deasupra aranjam brocolli ,dovlecelul si ciupercile.

Cela 4 oua se bat cu furculita si se amesteca cu smantana.Se toarna peste amestecul din tava.

Se presara cascaval ras si se da la cuptor pana cand se incheaga oul.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si morcovi.Imi dau seama acum,cand este gata, ca ar fi fost un amestec de culori mult mai frumos.Nu-i nimic,data viitoare.

2

Si am uitat ceva : zemurile in care au fiert dovlecelul si brocolli nu le-am aruncat.Le-am dat mamei mele care le-a folosit si a iesit o ciorbita cu cartofi...ca la mama acasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon Bleu