Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac

de adriana65 in Lasagna, 5 Noi 2009 | 7535 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in caietul meu de retete; a fost preluata de pe internet, de pe un site de limba engleza. Am adaptat-o pe alocuri, folosind ingrediente autohtone.

 

INGREDIENTE

  • - 100 g branza Moeciu
  • - 100 g crema de branza Focsani
  • - 150 g parmezan pentru compozitie
  • - 400 g carne de vita tocata
  • - 300 g carnati putin afumati
  • - 500 g spanac
  • - 2 oua
  • - 1 ceapa
  • - 1 morcov
  • - 2 catei de usturoi
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - 250 ml suc de rosii
  • - 1 lingurita busuioc
  • - 1 lingurita oregano
  • - 1/2 lingurita piper
  • - sare
  • - 15 foi pentru lasagna (depinde de care folositi, au marimi diferite)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac:

 Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt. Se pun in tigaie in ulei la calit. Dupa 2 - 3 minute se adauga carnatul taiat feliute, se lasa putin sa se prajeasca apoi se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu piper, se pune busuiocul si oregano si se lasa sa fiarba in suc propriu aproximativ 5 minute pentru a se dezvolta aromele. Carnea de vita necesita o fierbere putin mai indelungata asa ca am adaugat o ceasca mica de apa fierbinte, am acoperit tigaia si am lasat la fiert compozitia, amestecand din cand in cand, aproximativ 15 minute. La sfarsit am pus sucul de rosii, putina sare si i-am mai dat cateva clocote.

Intre timp am preparat combinatia de branzeturi ( branza Moeciu se da pe razatoarea cu gauri mici, crema Focsani se zdrobeste cu furculita si parmezanul gata zazuit), amestecand cele trei feluri de branza cu ouale si sare dupa gust . Pentru compozitie am folosit 100 g parmezan.

Amestecati bine compozitia de branzeturi apoi adaugati spanacul tocat. Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la scurs de seara pana dimineata...(se poate si mai putin). Intr-o oala mare umpluta pe jumatate cu apa sarata am fiert aproximativ cate 7 minute fiecare foaie pentru lasagna. Intr-o tava am pus putin din amestecul de carne, am acoperit cu foi de lasagna puse una langa alta, am pus amestec din carne, apoi amestec de branzeturi si spanac. Am continuat cu straturile de foi lasagna, carne, branzeturi pana ce s-au terminat toate. Mi-au iesit 5 straturi. Peste ultima foaie am pus parmezanul ramas .

Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat tava la cuptor pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lassagna cu 3 feluri de brinza si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Michelle 1

16.11.2009, 15:55

adriana65 1

18.11.2009, 20:47

nu stiu cum este cu ceapa verde, dar stiu cum e cu ardei iute. Mi -am pus din belsug in portia mea. Eu sunt singura din casa care mananca cu ardei iute.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vita