Lasagna de legume

de Sylvia in Mancaruri de post, 25 Apr 2014 | 7378 vizualizari

 

Asa cum v-am promis postez reteta de lasagna de legume inventata de mine ca sa impac si gustul si regimul , sa fie buna tare dar sa nu aiba multe calorii ? Oare se poate ? Binenteles, trebuie doar legume de calitate, arome si condimente potrivite si restul se face de la sine.

 

INGREDIENTE

  • vinete
  • rosii
  • zucchini
  • busuioc verde
  • sos pesto
  • fulgi de ardei iute
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline f putin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de legume:

Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile se taie felii groase. Se asezoneaza bine cu sare, piper, putin ulei de masline si se fac la gratar toate legumele, inclusiv rosiile. 

 Intr-un vas nemetalic rezistent la cuptor se aseaza legumele pe straturi asa cum se face la lasagna, eu am inceput cu vanata, zucchini, rosie si tot asa mai departe ...Intre straturi asezonam cu fulgi de ardei iute, un strat fin de pesto : http://www.bucataras.ro/retete/pesto-58364.html  ca se lipeasca intre ele legumele si sa ia aroma buna de la sos. La final se pune un strat extrem de subtire de parmezan ras si se da la cuptor la 200 de grade timp de 15-20 minute. 

Se lasa putin la racit si se taie patrate mari, este sublima la gust, lejera dar intensa in arome, una din preferatele mele la capitolul lasagna si cel mai important este fara multe calorii , misiune indeplinita :) 

TIPS-URI

1

aromatizati bine cu psto si condimente fiecare strat de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

25.04.2014, 18:53

ma bucur ca va place !

Rocsi 1

25.04.2014, 18:53

Lia_ 1

25.04.2014, 19:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole pastai