Lasagna cu dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 7736 vizualizari

 

Deşi vremea dovleceilor proaspeţi de grădină a trecut , aceştia se mai găsesc în supermarketuri , motiv pentru care vă propun această reţetă de lasagna mai puţin originală, înlocuind pastele cu felii de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 400 g roşii pasate
  • 150 ml bulion
  • 1 dovlecel de mărime mijlocie
  • 170 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată  şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de minut apoi se adaugă carnea tocată. Se călesc toate, amestecând până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile pasate şi bulionul. Se condimentează cu sare şi piper, se pun busuiocul şi cimbrul,  1/2 căniţă de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă la  la foc mic 30 - 35 minute.

Dovlecelul curăţat se feliază în felii de aproximativ 5 mm, se presară cu sare şi se lasă 10 minute deoparte. Se tamponează apoi cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta orice urmă de apă sau umezeală şi se prăjeşte pe grătarul încins. Se lasă câte 1 - 2 minute pe fiecare parte.

Se trage de pe foc amestecul de carne, se adaugă ricotta, se amestecă, apoi se începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent.

Pe fundul vasului se pun 2 linguri din amestecul de carne şi roşii, se pun două felii de dovlecel una lângă alta, pe fiecare felie se pune câte 1 - 2 linguri de amestec şi se presară cu  parmezan. Se repetă straturile terminând cu felii de dovlecel. Mi-au ieşit câte trei straturi pentru fiecare porţie.

 Peste dovleceii din ultimul strat am presărat parmezanul rămas şi felii de mozzarella. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am dat la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. Am scos folia de aluminiu şi am mai dat vasul la cuptor pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branzeturi