Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci

de Ina in Paste, 24 Iul 2014 | 7065 vizualizari

 

Stiti deja ca ador lasagna in orice combinatie :X ...

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu foi de lasagna

Pentru umplutura:

  • 500 g carne tocata
  • 150 g ciolan afumat dezosat ( cu tot cu partea de sorici )
  • o conserva de ciuperci ( 340 g )
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • sare
  • piper
  • cimbru

Sosul:

  • 150 gr unt,
  • 100 gr faina,
  • 0,7 l lapte
  • 0,7 l suc de rosii,
  • sare,
  • busuioc maruntit,
  • un praf de nucsoara

In plus:

  • 200 g. cascaval pentru ras deasupra.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci:

Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul  bine si oprim focul.

Pregatim sosul:  Punem untul sa se topeasca,  adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul  si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.

Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam  cu un strat de sos  si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura ,  apoi reluam ordinea cu  sos, foi de lasagna, sos  si iar umplutura, astfel incat  ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.

Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.

 

TIPS-URI

1

o portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/25 cm )

2

la aceste cantitati nu se vor folosi toate foile de lasagna dintr-o cutie. Va ramane nefolosita cca 1/4 din continut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata, ciolan afumat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu dovlecei