Stiti deja ca ador lasagna in orice combinatie :X ...
Pentru umplutura:
Sosul:
In plus:
Curatam ceapa si morcovul, le tocam si le calim in 3-4 linguri de ulei , impreuna cu felii subtiri de ciolan afumat. Adaugam carnea tocata si o cescuta de apa si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care adaugam si ciupercile. Potrivim gustul cu sare, piper si cimbru , amestecam totul bine si oprim focul.
Pregatim sosul: Punem untul sa se topeasca, adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam alternativ laptele si sucul de rosii, amestecand cu grija, sa nu se lipeasca de peretii vasului. Oprim focul si adaugam busuioc maruntit si-un praf de nucsoara.
Ungem cu putin ulei un vas termorezistent, apoi il tapetam cu un strat de sos si asezam un rand de foi de lasagna peste care turnam iar 3-4 linguri cu sos. Acoperim uniform cu un strat de umplutura , apoi reluam ordinea cu sos, foi de lasagna, sos si iar umplutura, astfel incat ultimul start sa fie de foi, peste care adaugam sos . Deasupra radem cascavalul si presaram un strat fin de busuioc maruntit.
Punem tava in cuptor, la foc mic, pentru cca. 40 minute, pana ce intreaga cantitate de sos va fi absorbita de foile de lasagna, care vor capata un aspect valurit.
1
o portie inseamna o tava obisnuita de aragaz ( 32/25 cm )
2
la aceste cantitati nu se vor folosi toate foile de lasagna dintr-o cutie. Va ramane nefolosita cca 1/4 din continut.