Lasagna bolognese

de oanapl in Vita, 2 Feb 2017 | 3545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1kg rosii
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 400 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • rozmarin uscat
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • pentru sosul bechamel:
  • 70 g unt
  • 70 g faina
  • 700 ml lapte
  • cimbru uscat
  • nucsoara uscata
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin 
  • pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g mozzarella
  • 100 g parmezan
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna bolognese:

Toci ceapa, morcovul si usturoiul marunt (eu le-am dat pe razatoarea mica), le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, rozmarin si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat, adaugi carnea tocata.

Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi vinul si supa de legume si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta.

Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot. Adaugi cimbru, nucsoara, foaia de dafin, sare, si piper dupa gust, amestecand permanent, si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos de carne, apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi sos bechamel, sos de carne, parmezan apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos béchamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.

 Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne alla pizzaiola