Am vazut si la nadina si la gaby ca au preparat de curand acest desert si pentru ca nu mai facusem de mult, mi-am propus sa il fac si eu. E delicios...
Laptele se pune la incalzit cu 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere apoi se inchide focul.
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea cu celelalte 3 linguri de zahar, iar galbenusurile se freaca bine cu praful de budinca si esenta de vanilie.
Se pune laptele din nou la foc mic si in el se pun galuste de albus. Se lasa 2 mnute pe o parte, apoi se intorc usor pe partea cealalta inca 2 minute. Se scot cu o spumiera pe o farfurie .
In amestecul de galbenusuri se pun 3 linguri de lapte cald , apoi se toarna in fir subtire in laptele din oala si se amesteca rapid pentru cateva minute pana se ingroasa si rezulta un sos. Se stinge focul si se pun in sos si galustele de albus. Se da la rece.
Pentru servire eu am folosit dulceata de visine.