Lapte de pasare

de Crista_Luca in Dulciuri, 21 Oct 2010 | 32927 vizualizari

 

este un desert de la taticul meu .... imi facea des cand eram mica .....si acum mai face :D

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l de lapte
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat.

Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta.

Se lasa fiecare norisor de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.

Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste norisorii din spuma. Se da la rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate  amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrem ca laptele sa fie mai gros

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone