Langosi

de lilik in Mancaruri de post, 21 Noi 2012 | 17600 vizualizari

 

Imi aduc aminte cu drag de vremea copilariei si de langosii mamei...ea ii facea umpluti cu branza,eu am optat pentru o varianta de post,asa ca i-am pudrat cu zahar sau uns cu gem de gutui...Dar oricum ar fii sunt grozavi ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550-600 ml apa calduta
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu miere
  • sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.

In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.

Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa calduta si la sfarsit ulei.Framantam bine,bine,apoi acoperim cu un prosop curat si punem la crescut intr-un loc cald 60-70 de minute.Aluatul obtinut este lipicios,dar nu mai adaugati faina pentru ca il vom manovra cu mainile unse cu ulei.

Cand aluatul a crescut destul,ungem masa cu ulei si ijcepem sa rupem din el cate o bucatica pe care o intindem pe masa cu degetele.Procedam astfel pana terminam aluatul.Foile se pot face de marimea si grosimea dorita.

Lasam foile 10 minute sa creasca,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe prosop de hartie si le asezam apoi una peste alta ca sa se inmoaie.

Le servim pudrate cu zahar pudra vanilat sau cu gemul preferat.

TIPS-URI

1

Pentru varianta de "dulce" serviti langosii cu branza si smanatana,sau umpleti foile, inainte de a le prajii, cu branza si inchideti bine capetele,apoi le prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu noodles