Kumpir- Cartof umplut

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2013 | 12831 vizualizari

 

Kumpir este un preparat originar din Turcia. El face parte din categoria preparatelor de stradă, însă chiar şi aşa este delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 20 grame de unt nesărat
  • 20 grame brânză Cheddar
  • 1/2 piept de curcan, fără piele și os, tăiat cuburi
  • sare/piper
  • ulei de măsline
  • 4 castraveți mici murați, tăiați cuburi
  • 2 linguri porumb fiert
  • 3 linguri iaurt cu conținut minim de grăsime
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 lingură chives
  • mix de salată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kumpir- Cartof umplut:

Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 1 oră. 

Carnea de curcan se acoperă cu sare și piper și se gătește la foc iute în puțin ulei de măsline până prinde o culoare aurie. 

Într-un mojar, se pisează usturoiul împreună cu puțină sare. Se adaugă iaurtul și se amestecă cu o linguriță. La final se adaugă și chives tocat.

Cartofii se scot din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Se desfac foliile de aluminiu pe rând și cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă 1/2 din unt în fiecare cartof și se amestecă bine. Se adaugă apoi 1/2 din brânză în fiecare cartof, amestecând pentru omogenizare. 

Se așează bucăți de curcan, castraveți murați și porumb în interiorul cartofului în ordinea dorită. 

La final, se așează sosul de usturoi obținut anterior. 

Se consumă fierbinte împreună cu salată.

TIPS-URI

1

Umpluturile pot varia în funcție de preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kumpir- Cartof umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu afumatura, usturoi si cascaval