Krem a la Krem

de La Ancuta in Prajituri, 19 Sep 2010 | 23942 vizualizari

 

O senzatie! Multumesc Miha si Madi_marin (am folosit o combinatie din cele 2 retete)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie

Glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la Krem:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul. Apoi se adauga cate un galbenus amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu cam 25-30 minute. Se lasa la racit.

Crema:

Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu restul ingredietelor si lasam la racit.Cand a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la Krem" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune