Asa cum am zis la reteta Melomacarona, si aceste fursecuri nu lipsesc de pe masa traditionala de Craciun in Grecia! Ca in fiecare an, le pregatesc, dar de data asta, altfel, si anume,am modificat migdalele ! O nebunie, se topesc la prima muscatura!
Ptr caramelizare:
Ptr fursecuri:
Ptr caramelizare :
Intr-o craticioara, pune, migdalele, zaharul si destula apa cat sa se topeasca zaharul si lasam la foc tare, iar cand incepe sa fiarba, amestecam tot timpul pana se caramelizeaza (vor avea o culoare maronie). Cand sunt gata, le scoatem pe o hartie ptr cuptor si lasam sa se raceasca.
Unt clarifié :
topim 500 gr unt foc mic sau in bainmarie, apoi fara sa amestecam, lasam putin sa se raceasca, dar nu sa se intareasca! Apoi, cu o lingura, scoatem usor lichidul de deasupra (acesta este untul) si veti vedea ca pe fund va ramane lapte. Din acest unt, folositi ptr fursecuri cantitatea propusa.
Ptr fursecuri:
Batem la mixer la o viteza rapida, untul cu zaharul si semintele de la vanilie (le scoatem cu ajutorul unui varf de cutit, taind pe lungime in doua) ptr cca 20 min (chiar daca vi se pare mult, dar e important, fursecurile vor fi pufoase). Apoi adaugam incet faina cu praful de copt si adaugam si romul. In paralel, migdalele racite, le punem intr-o punga si le pisam putin dupa care le adaugam in compozitie si mixam ptr inca 10 min asigurandu-ne ca toate ingredientele sunt deja incorporate si ca avem o compozitie moale usor de modelat. Facem bilute si le asezam in tava in care am pus hartie ptr cuptor, dupa care le punem la cuptorul preincalzit la 170C ptr 20-25 min (depinde de cuptor). Cand sunt gata, procedm invers cu melomacarona, adica, le lasam sa se raceasca bine inainte de a presara zaharul pudra, ptr ca altfel, se va topi zaharul daca sunt calde fursecurile. Puneti destul zahar intr-un bol, si luati cate unul doua fursecuri si le amestecati in zahar dupa care le asezati in platiul final (sau intr-o cutie ptr fursecuri) iar cu ajutorul unei strecuratoare mici, presarati destul zahar deasupra, apoi iar puneti un rand de fursecuri si iar zahar pana le terminati.
1
Nu va fie frica de rom, nu se va simti in fursecuri!
2
daca vi se pare prea mare "migaleala" cu untul, puteti folosi unt normal fara sa treceti prin metoda prezentata de mine