Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200

de mihaelar63 in Supe, 16 Oct 2016 | 13065 vizualizari

 

 Kotosupa avgolemono , adica pe romaneste supa de pui cu oua si lamaie . Este o supa traditionala greceasca  potrivita pentru zile friguroase . Se prepara usor , grecii o gatesc in mod special de Craciun . Mai pun in ea si maruntaie de pui . Sosul avgolemono de oua si lamaie iida o consistenta cremoasa si catifelata .Am vazut aceasta reteta zilele trecute la TV , preparata de chef Rick Stein . Mi-a placut mult , asa ca am trecut la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui fara piele[ puteti folosi si bucati de pui ]
  • 2 foi dafin
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa[ sau praz]
  • 1 bucata telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri orez[ sau paste marunte orzo]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingura unt[ sau ulei masline]-optional
  • patrunjel verde
  • piper rosu /negruboabe[ sau macinat ]
  • oua posate [ optional]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200:

  1. Pieptul de pui se spala.
  2. Legumele se curata si se spala .
  3. Puneti la fiert intr-o oala cu 2 l apa carnea de pui , morcovii , telina , ceapa , cimbru si foile de dafin . Sarati .
  4. Pentru inceput dati caldura la maximum . Cand incepe sa clocoteasca adunati cu o spumiera spuma formata ,
  5. Reduceti caldura , puneti capac si lasati sa fiarba bine la foc potrivit 1 ora .
  6. Se scote carnea si legumele din supa .
  7. Carnea se feliaza [ sau se rupe] .
  8. Morcovii si telina se maruntesc sau se zdrobesc cu furculita .
  9. Adugati legumele inapoi in supa .
  10. Se pun in supa la fiert 3 linguri de orez .
  11. Reduceti intensitatea fierberii la minimum
  12. Ouale  se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .
  13. Initial am dorit sa reduc cantitatea de oua la doua . Fiind o reteta  noua , am respectat intocmai indicatiile si ingredientele .
  14. Se sparg trei oua care se bat spuma .
  15. Se aduga zeama de lamaie in ouale batute spuma .
  16. Eu nu am indraznit sa iau zeama fierbinte [ peste tot se spunea ceva de cocoloase daca nu esti atenta ]. Am tras oala de o parte si am adugat zeama tot cate putin in amestecul de oua cu lamie . In acest timp amestecati mereu .Sosul obtinut se numeste avgolemono [ sos cu oua si lamaie ]
  17. Se toarna sosul avgolemono in supa si se amesteca mereu . Puneti oala pe foc  mic inca 2-3 minute .
  18. Eu am pus in supa si lamia cu tot cu coaja . Era o lamaie pe care am aduso chiar din Israel .Dupa cateva minute am scoso sa-si lase doar aroma nu si amareala .In reteta originala se razuieste putina coaja .
  19.  Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .Eu  am fost multumita de consistenta si fara oul suplimentar .
  20. Gustati daca mai este nevoie sare sau lamaie . Dregeti gustul daca este necesar .
  21. Pentru servire distribuiti pieptul de pui in fiecare farfurie .
  22. Serviti Kotosupa avgolemono  asezonata cu patrunjel verde si boabe de piper rosu [ sau piper negru macinat ]

TIPS-URI

1

In aceasta supa se pot aduga si maruntaie de pui .

2

Ouale se sparg separat pentru a le verifica prospetimea .

3

Eu nu am pus unt sau ulei de masline . Am uitat !!!

4

Chef Rick Stein a servit aceasta supa cu ou posat [ ca nota personala ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kotosupa avgolemono-supa greceasca - Supa cu nr . 200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

katty 1

28.03.2018, 09:10

Trebuie sa fie delicioasa supa ta! Am facut si eu odata un sos avgolemono si stiu ca este minunat. Poti sa pui fara frica zeama fierbinte daca amesteci energic, nu se intampla nimic, de fapt asta e sosul, cu supa.

Ancutsa 1

29.12.2018, 13:53

Ce bine arata!

mihaelar63 1

29.12.2018, 14:08

Ancutsa mi-a placut mult reteta de cum am vazut pe Paprika . Rick Stein spunea ca greci o fac de sarbatori si are efect ca ciorba de burta . M-am document si la retetele in greaca si am ajuns la aceiasi concluzie . Reteta este originala si conform gregeasca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de pasare cu galuste