Kebab con piadine

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 12 Mar 2011 | 7633 vizualizari

 

fiindca ieri m-am plimbat hai-hui , era cald si frumos si am tras cu al meu baietel la un kebab...ca tare-mi faceau cu ochiul...dar cum eu sunt nesatula....azi iar m-a luat pofta...si am zis: ia sa incerc sa fac si eu un kebab..ca ceva ceva tot o iesi....si am trecut la fapte...pacat ca nu am avut chifle, ca mie asa imi place...dar am gasit la miha p reteta super faina de paidine, si am facut si eu....si a fost bunnnnnn......

 

INGREDIENTE

pt piadine:

  • 250 g faina,
  • 10 g drojdie proaspata
  • sare
  • apa calduta
  • oregano
  • ulei de masline, 2 lg

 

  • un picior de curcan, cam 800 g a avut al meu....( adica al curcanului...)
  • 2 cartofi potriviti
  • cateva frunze se varza creata
  • 2 rosii
  • maioneaza
  • 4 lg iaurt
  • pasta de ketchup...
  • sare, piper, oregano, un catel de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab con piadine:

mai intai se face aluatul pt piadine:

se dizolva drojdia in apa calduta si se toarna peste faina,

se pune sare, ulei si oregano, am mai pus eu,dar, era sa uit...si un catel de usturoi....

se framanta fff bine si se lasa la dospit o jumatate de ora la loc cald...

se va fragezi foarte  frumos aluatul...

apoi am impartit in 5 bucati, si am intins cu sucitorul piadinele, pe care le-am copt apoi in tigaia de teflon, cu cate 2-3 stropi de ulei, nu mai mult....le-am invelit in servet si am lasat la cald.

cat timp a dospit aluatul am pregatit carnita...care trebuia lasata la marinat, dar de unde timp, ca mie mi-a cazut pe moment ...

asa ca am pus-o pe grilul de la aragaz asa, doar codimentata cu codimente pt grill.

cand s-a racit am taiat-o feliute subtiri.

cartofii i-am taiat felii lungi si i-am prajit.

separat am taiat fff fin varza, am pus un praf de sare si unul de piuper si am frecat-o putin, sa se inmoaie,

am taiat rosiile felii subtiri.

am pus intr-un bol 3 lg de maioneza ( cumparata de data asta...),

am adaugat iaurtul, am codimentat cu sare, piper, usturoi pisat....altceva nu mi-a mai trecut prin capsor....

am trecut apoi la modelarea piadinelor....si apoi la papaa....si la un pahar de vin rosu!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab con piadine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

adasev12 1

14.03.2011, 12:39

ruxy....pup ...eu ma mai delectez din cand in cand cu cate un kebab..aici is superbuni frate...tot ai manca...nus tiu ce pun ei in sosurile alea, da-s bestiale

Bunica 1

14.03.2011, 14:04

bun rau, rau !

SENO 1

01.10.2011, 17:51

vin la tine la fast food de-acuma,mai ales ca ai pus picior de picior de curcan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt