Kasekuchen

de kamy in Prajituri, 5 Ian 2011 | 21609 vizualizari

 

Va doresc si eu un an nou fericit ,sanatate si noroc alaturi de cei dragi!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 100 gr.unt
  • 100 gr.zahar
  • 200 gr.faina
  • 2 oua
  • 1\2 pachet praf de copt
  • umplutura:
  • 5 oua
  • 200 gr.unt
  • 250 gr.zahar
  • 1 kg branza de vaci
  • 125 ml.lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.coaja rasa de lamaie
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kasekuchen:

blat:

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.

Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem hartia cu aluatul in forma.

umplutura:

Untul il frecam bine cu 150 g zahar, adaugam galbenusele,branza,zaharul vanilat,laptele,coaja de lamaie,stafidele si la sfarsit,usor,amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, albusele care le-am batut bine cu 100 zahar pe care l-am facut pudra si un strop de sare.

Punem umplutura peste aluat si bagam in cuptorul incins,la foc mic cam 40-50 min,pana se intareste si la mijloc branza(daca apasam cu degetul in mijloc nu-i f moale)dupa care inchiem focul si lasam prajitura acolo inca o ora.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Eu fac prajitura asta si de Paste,punand aluat foietaj deasupra in forma de cruce,dupa jumatea timpului de coacere.

2

branza de vaci trebuie sa fie ff bine stoarsa...eu o las in frigider de seara pana dimineata intr-o strecura

3

sa nu folositi crema de branza devaci ca se va faramita

4

daca aveti impresia ca e prea lichida umplutura,puteti adauga 1 plic de intaritor ptr branza sau eventual sa nu mai adaugati toata cantitatea de lapte

5

cand scoateti din forma,transferati prajitura pe platou dezlipind hartia de copt, tragand de ea in jos si impingand prajitura pe platou.

6

 sa nu inmuiati stafidele ca nu este nevoie....se umfla ele pana se coace prajitura,ca au de unde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kasekuchen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta frageda cu mere, fara zahar