Jeleu de prune

de papabundetot in Dulceata / Gem, 14 Iul 2013 | 6855 vizualizari

 

Initial am cumparat aceste prune pentru a face Galuste cu prune si am gustat una sa vad cat sunt de dulci si am constatat ca sunt si acrisoare dar si amare.Pentru a nu le risipi totusi si pentru a nu strica reteta de Galuste cu prune,m-am gandit sa fac un jeleu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr prune
  • 200-250 gr de zahar ( nu am cantarit,am pus asa la ochi)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50-60 ml apa.
  • 4 foi gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de prune:

Intr-o craticioara am pus zaharul si apa si le-am pus la foc pana cand zaharul s-a topit si s-a format sirop. Prunele le-am spalat si le-am taiat jumatati si le-am adaugat apoi peste siropul de zahar.Am lasat la foc cam 15 min pana cand prunele s-au inmuiat apoi am luat o strecuratoare fina si am trecut totul prin ea.Siropul rezultat avea sa devina un delicios jeleu  . Am adaugat peste acest sirop 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj),am amestecat bine si am turnat apoi jeleul in 4 pahare.Le-am lasat sa se raceasca bine si apoi le-am bagat la frigider.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui cu pere