Islere

de nadina73 in Prajituri, 27 Feb 2010 | 5712 vizualizari

 

un decor pentru o masa de stare civila

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 3 oua (galbenusurile)
  • 500 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri lapte caldut
  • 1 lingurita amoniac
  • 200 zahar
  • 3 vanilii
  • crema:
  • 3 albusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri de gem caise acrisor
  • glazura:
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri apa fiarta
  • 1 lingura ulei
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

aluat:Se framanta toate bine si se lasa de seara pana dimineata  in frigider,dupa care a doua zi se intinde foaie  de 0,5 cm si se taie cu un paharel mic  de tuica( nu mare ca nu arata bine )  si se coc in tava tapetata si unsa .Dupa care se lipesc cate 2 cu crema si se pune glazura pe ele

crema:3 albusuri de bat bine pe baia de aburi sa fie foarte tare cu 12 linguri de zahar iar la final se pune gemul acrisor.Daca nu se bat bine albusurile, crema nu se va intari se se vor lipi intre ele.Se iau cate doua bucati si se pune crema intre ele iar cu degetul se sterg frumos marginile sa nu raman deformate ca arata rau ,apoi se pun pe o tava. La final cand terminam de umplut se decoreaza cu glazura de ciocolata

glazura de ciocolata: se fierbe apa 2 linguri si se amesteca bine cu zaharul si cacao apoi se pune 1 lingura de ulei pt luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

teodora 1

04.06.2010, 01:18

super

teodora 1

04.06.2010, 01:18

5 furculite

elena1988 1

12.03.2011, 14:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu piersici si frisca