Deci macaroane facute de mana,si sos de rosii facut in casa,ce sa mai zic,vinete gratinate,mai lipsea doar ricotta de cuptor rasa deasupra,dar e o minunatie de mancare,imi place foarte mult,si la cine nu-i place..
De explicat poate e simplu, dar e treaba de facut si merita intr-adevar.
Deci incepem cu sosul de rosii: curatam rosiile de coaja si seminte si il punem intr-o tigaie mare cu ulei de masline sa se usuce un pic. Adaugam si ceapa taiata fin si lasam pana devine sos dar nu prea uscat.
Intr-o alta tigaie mai mica punem ulei de masline si taiem vinetele felii mari pt gratinare si ce ramane mai mic taiem cubulete care dam la calit cu un pic de sare care le vom adauga la sosul de rosii.
Feliile de vinete mai mari le-am dat la gratinat in tigaia antiaderenta cateva minute cu un pic de sare.
Am pregatit si pasta de macaroane din 300 gr faina si 3 oua mici, am lucrat un pic si am udat putin mana cu apa ca sa pot lucra mai bine aluatul, apoi cand a devenit o minge am luat bucatele si am intins cu mainile sireturi lungi, apoi le-am pus intr-o cratita mare cu apa ferbinte si le-am fiert 30-35 de minute pt ca erau un pic mai groase,
Am asezat intr-o tava de cuptor un pic din sosul de rosii cu cubuletele de vinete calite, apoi feliile de vinete gratinate si macaroanele date prin sosul de rosii asezandu-le fir cu fir, le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade 50 de minute, apoi se poate servi cu ricotta rasa deasupra sau chiar fara!
Sunt fantastice! Pofta mare!