Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

de Bucataras Diana in Ficat, 26 Feb 2017 | 3306 vizualizari

 



Reteta acesta am gasit-o mai de mult pe net si am facut-o de cateva ori. Este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet inimi de pui (cca 600 g)
  • 1 pachet ficatei de pui (cca 500 g)
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa
  • fulgi de chili
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • busuioc proaspat
  • vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo:

Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si peste inimi. Amestecam bine si lasam sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa, ardeii si busuiocul. Incingem 1 lingurita de ulei de masline si adaugam ceapa, amestecand des. Punem inimioarele cu tot cu marinata lor si lasam sa fiarba la foc mare pana se albesc si adaugam ficateii. Lasam sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugam sosul de rosii, cat mai gros. Apoi adaugam ardeii grasi tocati cubulete mari si ceapa verde tocata. Lasam sa fiarba 2-3 minute, adaugam rosiile cherry intregi sau jumatati si amestecam bine. Dupa 2-3 clocote, oprim focul si adaugam plantele aromatice (busuioc, oregano, marar). Lasam sa se racoreasca putin si mai adaugam busuioc proaspat. Servim calda.Pofta buna!

TIPS-URI

1

ideal este sa folosim plantele aromatice ( busuioc, marar, oregano) proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]