Inghetata de menta

de Miha in Dulciuri, 31 Iul 2010 | 6739 vizualizari

 

Am fost tentata initial sa scriu "dementa" :))) dar chiar daca e demential de buna...e totusi inghetata CU menta :))

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 ml sirop de menta
  • 2 foi de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana  deven pufoase ca o crema. Se  adauga laptele fierbinte, se omogenizeaza si  se pune din nou pe foc, pana se ingroasa putin compozitia. Se lasa la racit.

Intre timp se bate frisca si se amesteca cu mascarpone. Dupa ce compozitia de oua s-a racit se adauga cate putin in amestecul de frisca, amestecand continuu. La sfarsit se toarna siropul de menta si se omogenizeaza.

Se da la congelator timp de ~ 1 ora, pana se intareste. Se omogenizeaza, apoi se pune in strat peste o foaie de napolitana. Se acopera cu cealalta foaie, se preseaza putin si se da la congelator.

Dupa 1 ora, cand s-a intarit suficient se pune deasupra o greutate, sa se lipeasca bine foaia de napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Natalia 1

01.08.2010, 22:12

Poza, ca de obicei, la inaltime!

Miha 1

01.08.2010, 23:35

Multumesc Natalia!

Miha 1

01.08.2010, 23:36

Julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor