Inghetata de cirese

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 5010 vizualizari

 

Pentru un plus de savoare!

 

INGREDIENTE

  • 3 Oua
  • 500 ml de frisca lichida,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie 
  • cateva linguri cu sirop de cirese,
  •  o mana- doua de cirese  (sau mai mult)
  • 300 g de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g  de  zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o, impreuna cu sucul de lamaie si esenta de vanilie.  Am adaugat, putin cate putin, ouale batute spuma (cu restul de zahar), apoi ciresele si 2 linguri de sirop. Am omogenizat compozitia si am dat-o la rece pentru cateva ore.

O servim in cupe ornate cu sirop si cirese glasate.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem de cirese