O inghetata care nu necesita amestecare dupa ce-am pus-o in congelator pentru a nu se forma ace de gheata. Nu am masina de inghetata si nici nu-mi cumpar, pentru ca am gasit combinatia ideala de ingrediente. La mine baza este aceeasi, iar in functie de aroma preponderenta, maresc sau reduc cantitatea de zahar.
Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit.
Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ), adaugam laptele de cocos, zaharul si mixam. Eu am amestecat cu ajutorul unui tel, n-a durat mult. Adaugam laptele condensat si praful de sare si amestecam pana la omogenizare. Cand zaharul este topit, adaugam afinele preparate mai sus.
Consistenta la final este asemanatoare albusului batut ca pentru bezea, este foarte afanata si pufoasa.Adaugam si zeama de lamaie.
Punem in congelator cateva ore opana se intareste. Este delicioasa.
1
nu se amesteca pentru eliminarea acelor, caci nu se formeaza :))