Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul pana ce zaharul s-a topit.
Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze.
Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.
Pune amestecul la loc in craticioara si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi.
Toarna sosul dupa ce s-a racit la temperatura degetului, printr-o strecuratoare in frisca. Amesteca bine.
Adauga vanilia si vinul rosu. Omogenizeaza.
Pune inghetata in cutii cu capac sau in diferite forme, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.
Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si pune-o la loc pana ce se ingheata bine.
Inainte de a servi inghetata fa sosul de cacao: intr-o craticioara amesteca apa cu zaharul si cacaoa si lasa 2-3 minutela foc mic sa se ingroase sosul. Lasa la racit.
Decojeste piersicile si taie-le felii subtiri.
Serveste inghetata de vin rosu stropita din belsug cu sos amarui de cacao si cu cateva felii de piersica zemoasa.