Nimic mai bun in zilele caniculare , decat o inghetata de casa, cu iaurt, fructe si ciocolata.
Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.
Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.
Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.
Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.
Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.
Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.
Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.
1
Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata de casa , daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.