Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata

de Brindusa in Dulciuri, 9 Feb 2012 | 6389 vizualizari

 

Nimic mai bun in zilele caniculare , decat o inghetata de casa, cu iaurt, fructe si ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 800 g iaurt gras (Cedra daca se poate), scurs
  • 90 g ciocolata neagra
  • 300 ml suc de portocala, proaspat stors
  • 10 g gelatina + 4 linguri apa
  • 50 ml lapte
  • 250 g zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata:

Amesteca gelatina cu apa si las-o sa se hidrateze. Amesteca laptele cu zaharul si incalzeste-l pe foc pana ce zaharul s-a topit. Ia de pe foc si amesteca inauntru gelatina, pana ce se omogenizeaza bine. Adauga sucul de portocala si amesteca bine. Lasa la frigider sa se raceasca 20- 30 minute.

Pune 700 g de iaurt intr-un vas si mixeaza-l cu siropul de portocala adaugat in fir subtire. Pune inghetata de casa  intr-un vas de plastic 2 ore la congelator.

Cu putin timp inainte de terminarea celor 2 ore  incalzeste usor iaurtul si pune in el ciocolata taiata bucati mici. Lasa pana ce ciocolata s-a topit. Amesteca bine. Lasa la racit.

Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.

Toarna desupra amestecul de ciocolata si, cu lingura, amesteca-l usor, din loc in loc, ca sa dea aspectul marmorat.

Pune vasul cu inghetata de casa acoperit in congelator si lasa-l peste noapte.

Scoate vasul din congelator cu 15 minute inainte de a manca inghetata de casa , ca sa se inmoaie putin.

TIPS-URI

1

 Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata de casa , daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt, portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

10.02.2012, 11:02

Dana_Retetegg 1

10.02.2012, 11:32

Ubulika 1

10.02.2012, 12:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata asortata