fetelor, nu stiu cum e pe la voi cu caldura, dar aici e jale...de la 35 la 45 grade...asa ca o inghetata e numai buna pe asemenea calduri...grele...am incercat aceasta combinatie cu iaurt de vanilie...f buna a iesit si nu face ace de gheata .....o singura data am amestecat in ea, dar puteam chiar sa nu amestec deloc...
Galbenusurile se freaca cu zaharul praf pana se fac spuma. Laptele se incalzeste cu cele 5 linguri de zahar ( mie imi place sa fie dulce, de aceea am mai adaugat zahar si in lapte...) pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se toarna foarte incet peste galbenusuri si se mixeaza mereu. Se pune apoi compozitia pe foc mic. Amidonul se desface cu o lingura de lapte si se adauga in compozitie. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se da la racit.
Se bate frisca spuma tare si se amesteca pe rand cu iaurturile, cu o lingura, se adauga esenta si vanilina ( asta are un gust f puternic de vanilie...cel putin asta de aici....). Dupa ce compozitia de oua s-a racit se amesteca cate putin, pe rand cu frisca si se pune intr-o cutie. Se da la congelator pentru cateva ore bune. Se poate amesteca din cand in cand compozitia, dar dupa cum spuneam, nu prea se formeaza ace de gheata.
Sosul: se amesteca cacao cu zaharul si se desface cu laptele caldut amestecat cu ness cate putin, sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic , se adauga si ciocolata bucatele si se lasa sa dea cateva clocote. Cand s-a ingrosat putin se da deoparte si se adauga si untul la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.
Inghetata se serveste cu sos de ciocolata deasupra. M-am gandit ca aroma de vanilie merge bine cu gustul de ciocolata si cafea... Foarte buna a iesit.
1
cred ca era mult mai bun sosul de ciocolata daca foloseam cafea naturala...