Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare

de adasev12 in Dulciuri, 9 Mai 2012 | 3984 vizualizari

 

dulce-acrisoara, f racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 lg de amidon
  • 2 lg zahar
  • 2 iaurturi de 125 g fiecare de fructe de padure
  • 2 lg gem de cirese amare plus inca putina pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare:

Amidonul se dilueaza in lapte si se pune pe foc impreuna cu zaharul pana se ingroasa. Se da la rece. Frisca se bate cam pe jumatate, sa fie asa ca o ciulama  doar, nu foarte tare. In laptele racit se adauga pe rand iaurturile si se amesteca bie, apoi dulceata si pe urma frisca. Se pune intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din ora in ora, de vreo 4 ori, bine de tot, apoi se mai lasa vreo 2 ore si se poate servi.

Acu nu e ca cea de la magazin, drept, da' tot buna e si asta...cel putin copiii au mancat  , inclusiv cea mica plangea sa-i mai dau...numa sotu a avut de obiectat, ca cica  nu e prea grozava....mno...fiecare cu gusturile lui.( asta al meu tare e pretentios...:D)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu iaurt de fructe de padure si gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe