Inghetata cu ciocolata si praline

de Brindusa in Prajituri, 25 Ian 2010 | 6005 vizualizari

 

Ninge afara si e ger? Si ce daca! Eu am facut desertul preferat al casei : inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida (sau 400 g frisca naturala, de la cofetarie + 50 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu deja indulcita)
  • 200 g fructe confiate (eu am folosit caise)
  • 50g +100 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar brun (sau alb)
  • 50 g fulgi de migdale (sau alte tipuri de alune, sfaramate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si praline:

Ia un castron cam de 1litru si  tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara.

Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai  frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si zahar (daca nu e indulcita deja). Toarna in castron, niveleaza, acopera cu plasticul si lasa la congelator peste noapte.

A doua zi fa mai intai pralina: Mai intai pune folie de aluminiu pe o tava si unge-o cu ulei. Intr-o ulcica pune zaharul pe foc mediu, sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Nu amesteca cu lingura, ci misca ulcica, sa se topeasca zaharul peste tot. Pune fulgii de migdale amestecand cu o coada de lingura. Pune repede pe folia unsa si intinde putin cu dosul unei linguri unse cu ulei. Dupa ce s-a racit rupe-o in bucati de diferite dimensiuni.

Pune restul de smantana lichida in ulcica unde ai facut caramelul si incalzeste-o. Daca folosesti frisca de la cofetarie, pune 50 ml de lapte la incalzit. In smantana pune 100 g de ciocolata (taiata mic) si lasa pana se topeste. Pune deoparte sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit glazura de cacao, scoate inghetata pe o farfurie si orneaz-o cu straturi de ciocolata. Se presara bucatile de pralina si se pune din nou la congelator. (La congelator pune-o invelita in folie alimentara)

Reteta este adaptata dupa GoodFood

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si praline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca