Inghetata cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 2 Aug 2009 | 4907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :)

Dupa ce s-a racit bine,adaugam frisca batuta si omogenizam.

Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.Mixam din nou,sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ANCA 1

04.08.2009, 19:45

..ma intreb daca o concureaza p-aia din comert! desi sunt sigura o sa o incercam si noi!

ANCA 1

04.08.2009, 19:46

cu mixer vertical ai facut?

Miha 1

04.08.2009, 23:15

Anca,vara asta nu prea am cumparat inghetata! Folosesc mixerul normal,iar pe cel vertical la spart acele de gheata.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone