Inghetata cu caramel

de Miha in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 5774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g mascarpone
  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml + 250 ml  frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu caramel:

100 g zahar se caramelizeaza. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida. Se fierbe la foc mic, pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, pana devin ca o crema. Se desface crema cu laptele fierbinte. Se pune vasul din nou pe foc si amestecand mereu se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.

In compozitia de galbenusuri racita se adauga sosul caramelul, branza mascarpone, apoi frisca batuta. Se incorporeaza usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Se da vasul la congelator pentru cateva ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (21)

Miha 1

29.06.2010, 11:42

Multumesc fetelor de aprecieri si de furculite!

Corinuta 1

29.06.2010, 17:03

Multumesc Miha, promit sa mai incerc si sa-mi fac curaj...mai ales cand o sa inceapa sa manance Eliza inghetata n-o sa am incotro.

Cris2711 1

09.04.2011, 16:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]