Ineluse de pui

de radu_popovici in Pui, 17 Apr 2011 | 3254 vizualizari

 

Reteta este interesanta prin contrastul de texturi si de temperatura al ingredientelor. Inelele de pui sunt crocante si fierbinti, iar sosul de maioneza, aromatizat cu sofran, este rece si matasos. Inelusele de pui arata decorativ, iar salata verde completeaza paleta de culori a preparatului.

 

INGREDIENTE

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus de ou mare, la temperatura camerei
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei
  • 4 linguri de iaurt
  • 1/4 lingurita de firisoare de sofran
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/2 mar crocant si acrisor, curatat de cotor si tocat marunt
  • 1 piept de pui, dezosat si fara oase, circa 300 g in total
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingurita de boabe de piper negru
  • 1 lingurita de seminte de coriandru
  • 1 lingurita de seminte de ienibahar
  • 1 ou, batut
  • 3-4 linguri de pesmet ulei de orez Scotti, pentru prajit
  • salata verde, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ineluse de pui:

Se prajesc 30-50 de secunde fara ulei, intr-o tigaita, semintele de coriandru, piper si ienibahar. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se piseaza intr-o piua. Se combina cu faina.

 Se taie pieptul in jumatate pe orizontala, apoi fasii, pe lungime. Se trec fasiile de pui prin mixtura de faina, apoi prin ou batut si, in final, prin pesmet. Se ruleaza si se infig in frigari de metal.

 Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Se adauga frigarile si se prajeste puiul 3-4 minute, pana ce este facut si rumenit. Se scurg frigaruile pe prosoape de hartie. Se scot inelusele din frigari.

 Intre timp  se stoarce o jumatate de lamaie cu storcatorul Singer. Se incalzeste sucul de lamaie putin, apoi se combina cu sofranul si se lasa la infuzat.

 Se piseaza usturoiul si sarea intr-o piua. Se combina mustarul cu galbenusul de ou. Se adauga uleiul treptat, amestecand continuu, pana se obtine o maioneza. Se adauga pasta de usturoi si iaurtul si se amesteca bine.

Se adauga merele si infuzia de sofran la maioneza. Se amesteca bine.

Se servesc inelele de carne alaturi de sosul cu sofran, pe un pat de salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ineluse de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla