Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata

de brunetica in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 4645 vizualizari

 

Cand localitatea noastra isi serbeaza zilele gasim aceste impletituri delicioase.Si am vrut sa incerc si eu si au iesit delicioase si aproape identice .

 

INGREDIENTE

  • 600 g. faina
  • 250 g. smantana dulce
  • 50 g. zahar
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 70 g. unt
  • esenta vanilie
  • Umplutura
  • mere
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • ciocolata 
  •  50 g. unt
  • 50 g. drojdie
  • 2 albusuri de ou
  • 100 g. zahar
  • 2 lingurtie de nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata:

Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in  care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac. Il lasam la crescut la loc caldut si invelit cu un prosopel umed si cald.

Pentru umplutura cu nuci procedam astfel = nucile le macinam , iar albusurile le batem spuma cu 3 linguri de zahar . Amestecam  nucile macinate cu albusurile cu o spatula .

Pentru umplutura de mere= curatam merele , le spalam si le radem prin razatoarea mare, le scurgem de sucul propriu  si le punem intr-o craticioara la calit cu 5 linguri de zahar , si o lingurita scortisoara, cand merele sau inmuiate le lasam la racit.

Pentru crema de scortisoara = scortisoara, nucsoara, 3 linguri zahar si untul moale la temperatura camere amestecam bine pina obtinem o crema omogena.

Pentru umplutura de ciocolata = folosim nutella si ciocolata 

Cand aluatul nostru a crescut  pe planseta infarinata rasturnam aluatul il impartim in 3 parti egale intindem o foaie o umplem cu ce dorim( crema de scortisoara, mere, ciocolata sau nuci) o rulam , cu un cutit taiem rulul ( dar nu tot lasam 2 centimetrii ) rulam partile ca pe spirale si dupa care le impletim, taiem si cei 2 centimetrii si ii impletim , asezam intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasam la crescut pentru inca 15 minunte. 

Coacem la cuptorul incalzit , la foc mediu .

 

TIPS-URI

1

Pentru impletitura cu nuci , din compozitia de nuci am oprit 4 linguri , iar dupa ce am asezat impletitura in tava am uns impletitura cu crema de nuci.

2

Asa am procedat si cu crema de scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

brunetica 1

16.12.2011, 16:35

multumesc MVMIH

MVMih 1

16.12.2011, 16:46

Cu placere Brunetica...tare bun...din pacate n-am ce sa-ti dau in schimb...ultima oara am "bushit" la muraturi...nu la finetzuri cum prepari tu

brunetica 1

16.12.2011, 18:14

Dragul meu MVMIH sa nu razi de mine dar eu la muraturi nu stiu sa le pun, te admir si felicitari pentru muraturile tale incet incet ai sa faci si tu dulciuri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava